Skip to main content

Voetbehandelingen

Wat houdt een pedicurebehandeling in?

  • Desinfecteren van de voeten.
  • Nagelomgeving schoonmaken.
  • Nagels knippen/afvlakken.
  • Likdoorns verwijderen.
  • Ingroeiende nagel behandelen.
  • Huid mechanisch glad maken.
  • Nagels polijsten.
  • Crème inmasseren.

Wat houdt een voetreflexbehandeling in?

Voetreflexologie is een behandeling die gericht is op het verbeteren van je algehele welzijn door het stimuleren van specifieke punten op je voeten. Deze punten corresponderen met verschillende delen van je lichaam en het is bewezen dat het stimuleren ervan de doorbloeding verbetert en de natuurlijke energiestroom in je lichaam bevordert.

Tijdens een voetreflexsessie ervaar je een diepe ontspanning. Door de stimulatie van de reflexpunten komt vastzittende energie in beweging. 

Op fysiek niveau kan voetreflexologie je energieniveau verhogen en de balans in je darmwerking verbeteren. In eerste instantie kun je vermoeidheid ervaren door de vrijgekomen gifstoffen, maar dit maakt al snel plaats voor een energiek gevoel.

Emotioneel gezien kan het loskomen van vastzittende emoties je een gevoel van opluchting en welzijn geven. 

Geestelijk zorgt voetreflexologie voor helderheid en kalmte, terwijl op spiritueel niveau zelfreflectie en inzichten kunnen ontstaan. Dit kan leiden tot een gevoel van compassie en verbondenheid, zowel met jezelf als met anderen.


Wat houdt de likdoornbehandeling in?

Bij een likdoornbehandeling wordt de likdoorn eerst zorgvuldig verwijderd door middel van het toepassen van drukvrij leggen met behulp van wandelwol of vergelijkbare materialen. Dit helpt om de druk op de likdoorn te verminderen en verlichting te bieden aan het getroffen gebied.

Na een week wordt de behandeling vervolgd door de randen van de likdoorn nogmaals uit te diepen, om er zeker van te zijn dat alle overtollige eelt en dode huidcellen volledig zijn verwijderd. Dit zorgt voor een grondige en effectieve behandeling, waardoor de kans op terugkeer van de likdoorn wordt geminimaliseerd en je voeten weer comfortabel en gezond aanvoelen.


Hoe wordt een ingroeiende nagel behandeld?

Tijdens de behandeling worden verschillende stappen gezet om ervoor te zorgen dat je weer comfortabel kunt lopen.

Eerst slijp ik voorzichtig de zijkanten van de nagel dunner, waardoor de druk op de omliggende huid wordt verminderd. Vervolgens wordt er een speciaal instrument gebruikt om de nagel voorzichtig omhoog te tillen, waardoor deze niet langer in de nagelwal drukt. Dit vermindert onmiddellijk de pijn en het ongemak.

Daarna wordt de nagel drukvrij gelegd met behulp van wandelwol. De wandelwol helpt ook om de druk te verlichten in de schoenen waardoor het comfort tijdens het lopen wordt verhoogt. Het behandelde gebied wordt grondig gedesinfecteerd om eventuele infecties te voorkomen.


error: Content is protected !!